19 Mooiste Websites

19 Mooiste Websites

Twee jaar geleden plaatste ik de 20 slechtste websites. Nog steeds het best bekeken artikel tot nu toe. Hoewel de lijst zeker vermakelijk is, is het hoog tijd voor een nieuwe lijst. De 19 mooiste websites.


De 20e website bepaal jij. Heb je zelf een website (gezien) die in deze lijst thuis hoort? Plaats hem dan onderaan in de reacties.

 

Knap hoe je zoveel informatie op één pagina kunt krijgen en dat het ook nog prettig leest. Bij deze website wil je graag verder lezen. Of op zijn minst kijken.

 

Door te scrollen wordt het product eenvoudig en duidelijk uitgelegd. Ook het kleurgebruik past erg goed bij het product.

 

Mooie interactieve illustraties over veiligheid. Althans dat neem ik aan, want mijn Spaans is niet zo goed…

 

Dit webdesignbureau heeft voor één duidelijke stijl gekozen. Die wordt dan ook goed doorgevoerd door de hele website. Simpel, maar effectief.

 

Educatieve website over waterverbruik. Heel eenvoudig getekend, maar daarom niet minder leuk om naar beneden te scrollen.

 

De Efteling bezoeken? Nee, de Efteling BELEVEN! Dat kan zelfs op de website. Je waant je meteen in een sprookje en vergeet bijna dat je gewoon thuis zit…

 

Jun Duffy laat zijn collectie op een hele eigenzinnige manier zien. Herkenbaar en helder met de nadruk op zijn producten.

 

Minerva laat haar collectie streetwear op een hele andere manier zien. Niet minder eigenzinnig, maar heel anders dan Jun Duffy.

 

Een baan bij defensie is niet voor iedereen geschikt. Maar de uitgebreide rondleiding die je op hun website kan volgen is voor iedereen de moeite waard.

 

Scrol naar beneden en rij meteen virtueel in je eigen Mercedes A klasse. Heel mooi gedaan om zo interactief een soort commercial te laten zien.

 

De Mercedes boven je budget? Dan is de Fiat 500 misschien iets voor jou. Je kunt hem in ieder geval van alle hoeken bekijken op deze mooi vormgegeven website.

 

Als interactieve designers, pakken ze bij Dego goed uit. Hun interactieve tour laat je alle facetten van hun bedrijf zien. Ondersteund met prachtige illustraties.

 

Deze website is een experiment die alleen werkt in Chrome. Maar is dan ook meteen meer dan de moeite waard. Alsof je in je eigen droom zit…

 

Scrol naar beneden en rijd door de Langstrasse in Zürich. Onderweg wordt er wat verteld over de straat en kan je zelfs 360° foto’s bekijken. Wil je ’s avonds rijden? Ook dat kan! (klik op het maantje rechtsboven)

 

De unieke indeling maakt deze website zo krachtig. De houten meubels komen goed tot hun recht.

 

Ophir, Nieuw Zeeland’s koudste stad… Brrr, ik krijg het al koud van de gedachte. Toch maar lekker warm achter je computer bekijken dus. Op hun website rijd je als het ware door de stad (door te scrollen). Ondertussen kan je even langs de bank, hotel of één van de inwoners.

 

Weer een website die uitnodigt om verder te scrollen en kijken. De mooi doorgevoerde stijl met diagonale vensters werkt heel goed op deze website.

Op het moment van schrijven is deze website offline. Gelukkig is er de Wayback Machine die je een bewaarde versie kan laten zien: http://web.archive.org/web/20130827085207/http://redrain.tw.

 

Evi Hermans weet met haar fotografie en glimlach perfect vast te leggen. Ik krijg van haar website zeker een lach op mijn gezicht.

 

 

 

OK Studios maakt op hun website heel mooi gebruik van verschillende lagen. Door deze over elkaar heen te laten gaan ontstaat op een plat scherm toch een gevoel van ruimte.

 

 

 

 

Welke website is volgens jou onmisbaar in deze lijst? Reageer hieronder.

12 Reacties naar “19 Mooiste Websites”

Reageer

GRATIS nieuwsbrief